5 snabba idag handlar om en matta som är fullmatad med extra allt, helt otroligt. Egentligen.

När du kommer till mig på lymfmassage ligger du på en madrass som har PEMF (elektromagnetisk puls), (F)IR-värme (långvågiga infraröda strålar), Foton terapi (rött ljusenergi), Negativ Jonterapi. De innehåller också stenar som Turmalin, Ametist och Jade för värmedistribution.

Vad innebär detta nu då?

Lymfmassage PEMF

Elektromagnetisk puls används för att stimulera dina celler, alltså på cellnivå. PEMF-madrassens magnetiska fält har nästan identiska frekvenser som skapats av celler, organ, ben och vävnader dvs. 7,8 Hz. Dessa naturliga magnetfält har en våglängd som är samma våglängd som solen och jorden avger. PEMF förbättrar din energi, cirkulation, din sömn, ditt immunförsvar och ditt humör. Den reducerar inflammation, smärta mm. Det innebär att PEMF reparerar din kropp och laddar dina batterier. En mängd medicinska studier har visat att Elektromagnetisk puls är en effektiv behandling för flera olika åkommor, så som: smärtlindring i bäcken, ökad blodcirkulation, behandling av migrän, motverkar benskörhet. I danska studier från 2010 så har man även bevisat att Elektromagnetisk pulsbehandling reducerar symptomen av depression.

Lymfmassage IR

Långa infraröda strålar är en del av spektrumet av ljus som härrör från solen. När du ligger på madrassen känner du att värme tränger in i huden, den strålar 4–5 cm in i huden. IR aktiverar våra självläkande funktioner, ökar blodcirkulationen, ämnesomsättningen och stärker immunförsvaret. Den påverkar ytliga muskler, blodkärl, lymfa, och även nervsystemet. Lite förenklat, IR påverkar att celler i kroppsdelar får resonans. IR värmer kroppen inifrån så att blodkärl kan expandera vilket ökar blodcirkulationen, och stärker ämnesomsättningen, vilket påverkar kemiska reaktioner i cellerna. Resultaten är renat blod och stärkt upplivande känsla.

Fotonterapi – Rött ljusenergi

Fotonterapi är en process av stimulering med ljuspartiklar och vågor på cellnivå. Det kan lindra smärta, förbättra immunsystemet och kan även reducera inflammationer. Fotonterapi har använts utav bland annat NASA för att stärka skelettet hos astronauter och för att motverka muskelförtvining. När fotonpartiklar berör huden, så absorberar kroppens celler energin från fotonerna. Detta ökar blodcirkulationen och syreflödet i huden. Fotonterapi stimulerar också akupressurpunkter för att hjälpa mot blockeringar. Synligt rött ljus med en våglängd 660 Nm har visat sig kunna penetrera vävnader. Röda lampor och låg energi lasrar var dyra och sällsynta och användes endast i professionella miljöer för sin förmåga att föryngra utseendet på huden tills Light-emitting Diode (LED) teknik kunde göra monokromt ljusfotonkällor prisvärda och spreds.

För mer än 40 år sedan märkte både NASA och Rysslands rymdmyndighet att astronauter som blev skadade i rymden inte skulle läka förrän de var tillbaka här på jorden. Samtidigt upptäcktes det också att när växter placerades ombord på rymdfarkoster för att experimentera med sätt att odla mat under rymdfärder, läkte de skadade astronauterna innan de kom tillbaka till jorden

UV-fri 660 nm rödljusfunktion, även kallad Low-Level Laser (Light) eller Photonic Stimulation är en varm avslappnande behandling.

Negativ Jonterapi, negativa joner

Jorden har en obegränsad källa till läkande energi i form av fria elektroner. När man utsätts ofta för en oändlig mängd av anjoner (negativa joner), blir alla kroppsliga organ-inklusive nervsystemet, celler, blod och lymfkörtlar återupplivade och stärkta. Den negativa jonen höjer joniseringsförhållandet för mineralerna i blodet, såsom kalcium, natrium och kalium. Det renar också blodet genom den elektriska transporten av ämnen över cellmembranet och ökar mängden globulin (immunsubstansen som serumet innehåller), och på så sätt stärks immunsystemet.

En jon är en atom eller molekyl med en elektrisk laddning, antingen positiva eller negativa. Joner är naturligt förekommande i till exempel solljus, infrastrålar eller vatten under rörelse. Miljöerna runt berg, vattenfall och rullande oceaner är rik på negativa joner. De är bra för oss. Negativ jonterapi använder negativa joner för att producera positiva effekter. Det förbättrar hälsan, särskilt inom områdena depression, bronkiala problem, allergier, blodtryck, stress och utrensning av slaggprodukter från kroppen.

Positiva joner kan absorberas från solljus eller elektroniska enheter som datorer och mobiltelefoner och kan hämma cellfunktionen. Medan negativa joner förstärker cellernas förmåga att använda näringsämnen och avlägsnar slaggprodukter (toxiner och metaller), ökar syreflödet till hjärnan och balanserar kroppens pH genom att sänka dess surhet. Europeisk forskning har visat att negativa joner ökar kollagenproduktionen, gör cellmembran mer genomträngliga, och hjälper till att stärka immun- och det autonoma nervsystemet. Forskning i Japan har visat att negativa joner upprätthåller en balans mellan insulin och binjursfunktioner i det autonoma nervsystemet, och att negativ jonisering förstärker jonerna i kalcium och natrium (salt) i blodet och ökar alkaliniteten. Gammaglobulin-halten ökar också, vilket skapar blod som är rikt på proteiner såväl som antikroppar.

Varm stenterapi med Turmalin, Jade och Ametist

Varm stenterapi används ofta tillsammans med massage och är djupt avkopplande. Den långsamma frisättningen av värme från stenarna stimulerar och slappnar av kroppen. Detta hjälper musklerna, har en detox effekt och hjälper kroppen att läka. Varm stenterapi med infraröd värmemadrass mjukar också upp spända muskler, lindrar smärta, och ger en avslappnande känsla samt ökar välbefinnandet. Avslappningen sprider sig genom vävnaderna, och reducerar stress.

Ametist är en ädelsten, den lila (och den mest värdefulla) varianten av mineralet kvarts. Ametist kan producera negativa joner som fördjupar och påskyndar kroppens läkning och rengöringsprocesser. Ametist sägs lindra stress, ångest, depression och kronisk smärta, hjälpa med lymfatisk dränering, föryngra huden. Den kan också öka vitaliteten i kropp och sinne.

Turmalinstenen är bakad keramik sten som innehåller Turmalinkristaller, Geranium, vulkansten och annat spårmineral. År 1880 upptäcktes att Turmalin hade en mycket speciell kristallstruktur, det är den enda stenen som under påverkan av solenergi ständigt avger en positive och negativ laddning i varje ände av sina kristaller. Detta fenomen kallas gyro-el (0.06A). Det är en form av el som är hälsosam och ökar metabolisk aktivitet på cellnivå. Dessutom, utstrålar Turmalin solens infraröda (FIR) strålar och negativa joner, som i sin tur intensifieras under uppvärmningsprocessen av stenen. Att ligga på den uppvärmda turmalinstenen har en gynnsam effekt på andningen, förbättrar blodcirkulationen och vitaliserar cellerna, vilket hjälper till att hålla kroppen frisk och främjar utsöndring av koldioxid, tungmetaller, och andra avfallsprodukter som finns i cellerna

De långa infraröda strålarna på dessa stenar är inte bara fördelaktigt för huden och muskelvävnader, men för alla cellvävnader i kroppen och har också en anti-bakteriell effekt. Även de med kroniska problem och sjukdomar kan uppleva lindring av vissa symtom och få ett förbättrat tillstånd.

Jade sägs välsigna vad den än rör vid, en unik ädelsten som tjänar mänskligheten över hela världen i nästan 6000 år. Jade värderas mest för sina metafysiska egenskaper och anses vara en skyddande helande sten, med fördelaktiga energivärden som förstärker livströmmen (Chi, Ki, Prana) och öppnar hjärtchakrat. Jade betraktas av många som en skyddande sten för njurarna, binjurar, lever, hjärta, och struphuvud. Jadesten är en av de bästa långt infraröd värmeförstärkande och ledande material. När Jadesten värms upp genom ett medium avger den långa vågor infrarött ljus (från 6–14 mikrometer) och det kommer också utsläpp av negativa joner (bra för det totala välbefinnandet). Dessa långa infraröda värmevågor tränger in i huden och vävnader upp till 15 cm djupt in i kroppen där de når ligament och leder. Detta i sin tur främjar läkning av muskler leder och mjukdelar. De infraröda värmevågorna ger en förbättrad kärntemperatur, som vidgar blodkärl och kapillärer och därigenom förbättrar blodcirkulationen. Det hjälper den cellulära (re)aktivering och förbättrar funktionen av organen och kroppen.

Varmt (!) välkommen på lymfmassage!

Du kan boka via min hemsida www.gaiahealth.se eller Boka direkt, sök på Gaiahealth

Relaterade Artiklar

Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *