5 snabba

Husbil & familj
För att kunna spendera mer tid med min familj som ger energi behöver man vara påhittig emellanåt. Denna sommar var en tågresa från GBG till Dalsland planerad. Istället blev det en husbil och i flera dagar kunde vi alla umgås! Första gången för oss alla i husbil och det var faktiskt en rolig upplevelse. Många stopp då vi har en 5åring med på resan. Egentligen kan man säga att det var en matresa för maten var ganska mycket i fokus ; ) I alla fall, husbil är ett utmärkt sätt att umgås!

Naturen
Med husbil spenderade vi mycket tid i naturen som ger lugn och ro.
Vi gillar mest att ställa den vid sjöar och i skogen och väljer helst bort camping. Skönt att kunna välja mer natur och att vara mer eller mindre själva, det är en lyx.

Tivedens nationalpark
Ett område som vi mer än gärna åker tillbaka till är Tivedens nationalpark. Helt fantastisk gammal skog med massor av mossa. Man kan inte ställa bilen överallt, det finns vissa sk ställplatser. Nu finns det både svampar och blåbär man kan plocka när man är ute på vandring. Ska du åka dit rekommenderar jag Vitasand där det finns en helt underbar strand som är bra för barn. @visittiveden

Munkängen Klarälven
Ett annat favoritställe är Munkängen, ett område som ligger vid Klarälven, nära Stöllet (ovanför Sunne/Torsby). Jag fick tipset av min PT @josiebyoga Föreningen har byggt flera fina vindskydd med eldstad precis vid älven. På andra sidan hörs vargar om kvällarna yla, det är lugnt och skönt och vildmarkskänsla, och inte mycket folk alls. Klart det blev kallbadande i Klarälven ; )

Mat på resan
Eftersom mat är viktigt för oss hade vi med oss en hel del mat. Kylen var full och vi hade dessutom en kylväska(!). Vi gillar mer att äta egen mat än restaurang men så klart det blev både och. Ska jag ge ett tips är det att ånga potatis hemma att ta med. Enkelt och snabbt att fräsa upp i stekpannan. Dessutom har du kvar alla nyttigheter i dem. Jag har förresten alltid kall, ångad potatis i kylen för att snabbt använda den.

Har du varit på någon av dessa ställen?

Relaterade Artiklar

Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *