Benbuljong är en riktig multivitamin!

Buljong används av många, dagligen. Oftast köper man buljong i tärningar eller flytande som finns i butikshyllorna och den ser helt annorlunda ut än vad som egentligen finns i riktig kokad buljong. Den buljong som finns i din mataffär är ofta gjord på kryddor, socker, stabiliseringsmedel, smakförstärkare. Det kan också finnas glutamat, stärkelse, palmolja och ofta massa tillsatser som ex E 330 som är citronsyra (svartmögel). Det är svårt att hitta en ren buljong.

Att koka egen benbuljong har man gjort i alla tider för att ta vara på all näring från hela djuret. Men vi har tappat det på vägen, allt ska gå så snabbt.

Det bästa med benbuljong är den läkande effekten på tarmen som gör att du tar upp all näring som i sin tur ger dig energi. Den har dessutom en lugnande effekt så du sover bättre och påverkar ditt immunförsvar som sitter i dina tarmar till 85%.  Många har tyvärr läckande tarm som man bla får av den processade maten vi äter idag och stress är en bidragen faktor här.

Vid läckande tarm har vi inflammation och det kan ge flera diffusa symptom som trötthet, depression, ledvärk, huvudvärk, ont i kroppen, sötsug mm. Går vi väldigt länge med detta kan det på sikt kan leda till kronisk inflammation som kan ge IBS, Ulcerös kolit, astma, allergier, psoriasis, övervikt, migrän, diabetes mm.  

Vad innehåller denna fantastiska hälsodryck och vilka är fördelarna?

Tarm

Den läker slemhinnan i en läckande, irriterad tarm, vid läckande tarm IBS, Ulcerös kolit och andra tarmirritationer. Stödjer din matsmältning och ditt näringsupptag, en välmående tarm ökar upptaget av näringsämnen vilket gör att du får mer energi.

Nervsystemet

Essentiella aminosyror samt B-vitaminer balanserar dina viktiga signalsubstanser. Ex Glycin liknar GABA med sin lugnande effekt för nervsystemet

Skelett och leder

Du får minskad smärta och ökad rörlighet i lederna och de blir mindre stela.

Minskar ledsmärta och inflammation och reparerar skadade leder.

Främjar och reparerar bentillväxt, stärker din bindväv.

Sömn

Förbättrar din sömn, humör och lugnar ditt sinne, den är även en byggsten för din återhämtning. Stimulerar din tallkottkörtel att bilda melatonin vilket stimulerar att du somnar bättre och du förbättrar din sömnkvalitet generellt.

Lungor

Den är slemlösande, alltså effektivt vid hosta, och den minskar inflammation i andningsorganen.

Immunförsvaret

Antiinflammatoriskt och stärkande för immunförsvaret

Hjälper kroppen att bekämpa infektioner och att återhämta sig från sjukdom.

Antiinflammatoriskt
Innehåller glycin och prolin som båda verkar lugnande på inflammationer.
Glycin är en viktig antioxidant som läker inflammationer i tarmslemhinna och leder.

Andra positiva effekter
Hjälper till att bygga ATP (energi) som är viktig för cellernas energiprocess.

Hjälper din lever att avgifta sig.

Har kramplösande effekter.

Bekämpar infektioner och ger snabbare återhämtning.

Stärker hår, naglar och hud.

Håller blodkärlen elastiska och främjar tillväxten av nya blodkärl.

Vitaminer och mineraler

Benbuljong innehåller A-vitamin, B vitaminer inkl B12, fosfor, vitamin C och E, K2-vitamin, kalcium, magnesium, kalium, zink, järn, bor, mangan, selen, kisel, svavel, glukosamin, omega-3 och omega-6. Det är en utmärkt balans mellan elektrolyterna. Det är alltså ett högt näringsinnehåll med bra fetter som ger dig en bra mättnadskänsla så du slipper sötsug.

Glutamin

En aminosyra som stärker din tarmslemhinna så du kan ta upp alla vitaminer och mineraler.

Glukosamin

Bygger upp brosk i dina leder och hjälper även till att återställa ditt tarmludd där ditt näringsupptag sker.

Glycin

är fantastiskt för din sömn och är lugnande men också kramplösande. Liknar GABA med sin lugnande effekt för nervsystemet, stimulerar dopamin – som gör att du blir glad.

Hyaluronsyra

Finns i många skönhetskrämer som ska ge bättre och yngre hud. Den föryngrar dina celler och ger dig fastare hud.

Kollagen

Kroppens egen kollagentillverkning minskar efter 25 års ålder och bla därför får vi slappare hud och rynkor. Buljongen innehåller mycket kollagen som bygger och ger ökad spänst i din bindväv, gör din hud elastisk, bidrar till friskt hår och starka naglar. Kollagen ökar rörlighet i dina leder, den motverkar benskörhet och stelhet i din kropp, den kan bidra till att minska inflammation och smärta, stödjer muskelmassan och har positiv effekt på dina slemhinnor. Fördelen är alltså att du får de aminosyror och mineraler som behövs för att bygga kollagen.

L-lycin
L-lycin behöver du extra mycket vid virusinfektioner, kan också vara bra vid huvudvärk och trötthet, även viktigt för skelettet och bentillväxten bla genom att stödja upptaget av kalcium och magnesium.
Den ger ökad smidighet och elasticitet i senor och blodkärl.

Benbuljong är alltså väldigt näringstät, den är lätt för kroppen att smälta och har antiinflammatorisk läkande effekt på kroppen.

Benbuljongen kan drickas dagligen eller som en kur i några månader beroende på dina symptom.

Du köper den här

https://whollybroth.com/

Du tar en påse och värmer den lätt tillsammans med 1 dl vatten och dricker, gärna på morgonen.

Relaterade Artiklar

Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *