CeylonKanel vs Kassiakanel

Det är ju inte många dagar kvar till jul och det är nog många som äter mer kanel än vanligt under denna period.
Jag handlade glatt den kanel som finns i vanliga affärer, det jag inte visste är att vi i Sverige har två olika sorters kanel.

Det finns alltså den vanliga kanel som du hittar hos livsmedelskedjorna som kan vara skadlig i höga doser. Den kallas ”Kassiakanel” och innehåller nämligen ämnet Kumarin som vid högt och långvarigt intag kan skada levern.

Den kanel jag alltid numer köper kallas ”Äkta kanel” eller ”Ceylonkanel” från Sri Lanka. Den innehåller också Kumarin men inte i lika höga doser.

Kassiakanel innehåller ca 3000 milligram kumarin per kilo – skadlig i höga doser
Ceylonkanel är ca 17 milligram kumarin per kilo

Varför är Ceylonkanel bra för dig?

Den är rik på antioxidanter, folat, betain, K-vitamin samt kalium, kalcium, mangan och järn.

Hur använder du den?

Du kan ha den i din overnight oat, på din gröt, i din smoothie, i dina bakverk, i grytor.

Du kan göra dessutom en enkel äppelblandning till din gröt.

I din matberedare

  • 5-7 äpplen
  • 1st banan
  • 2 st dadlar
  • 1-2 msk Ceylonkanel
  • Valfria Nötter

Jag gör alltid mycket som räcker några dagar, det blir SÅ gott till gröten! Den håller flera dagar i glasburk med lock.

Du har ju fattat att jag äter Ceylonkanel ofta, gör du?

Följ mig gärna på Instagram – tellusabouthealth

Relaterade Artiklar

Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *