Vilken fräck upplevelse – Vaukmetoden!

PiaVauk

Ett slags vinterbad, fast torrt.

Jag testade helkropps KRYOterapi som är en kall ångbastu som motsvarar 4-5 gradigt vinterbad i HELA 3 minuter. Jag kan säga att dessa 3 minuter var enormt härliga men mycket längre hade varit too much. Och det är heller inte meningen med längre tid, det räcker för bra effekt.

Jag kliver in i bastun med mössa, vantar, strumpor, munskydd och hörlurar med den musik jag valt och dansar. Och du, jag njuter! Hahaaa jag som INTE gillar kyla! Känner kylan ta tag i huden, den blir krispig, hela MOI är krispig. Jäklar vilken energi & endorfinerna hoppar i takt med musiken! Jag vill stanna kvar längre men det ÄR kallt. Skönt med mössa, vantar och munskyddet som gör det lättare att andas.

På Vauk kommer jag in i en annan värld med lugn och inget som stör. Väldigt avstressande! Den här metoden gör att jag känner mig enormt avstressad och pigg samtidigt. Man kan ju kallbada i havet/sjön men detta är något helt annat.

Man bör vara kvar i kylan, var det än är, i flera minuter, så den där pirrande & krispiga känslan infinner sig för bästa effekt. Så, tar du ett snabbt dopp upp & ner i ett bad, får du kanske tänka om. Men det där kan du fråga Annika & Robert mer om!

Här får jag andningsövningar, lymfsystemet boostas, mina blodkärl vidgas och dras samman. Mer syre till kroppen och mina celler jublar!

Det kan hjälpa till att lindra smärta, dämpa inflammation, slappna/stressa ner, få mer energi och återhämta dig och mycket mer.

Vauk ligger strax utanför Göteborg, det går snabbt att ta bussen dit, för den som vill, och som stannar utanför vid Hovås Centrum.

Kommer du att testa?

vauk.se/

Ta hand om din kropp, du ska bo i den hela livet

www.gaiahealth.se/

Relaterade Artiklar

Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *