Jorda sig, grounding, earthing

Jag tycker man ser det i många western-och Sci-fi filmer. De goda, ofta indianer eller naturfolk som lever med naturen och tar hand om sig, djuren och naturen. De helar sig med mat, örter, meditation, de är ett med naturen. Jag vet inte när det gick snett, men min erfarenhet är att det är så många som vill tillbaka till det. Man söker efter att hela sig på naturlig väg då många är sjuka. I vår moderna värld lever vi inte längre som vi gjorde förr där man hade direkt kontakt med jorden. Därför har vi förlorat jordens läkande kraft (det finns väldigt mycket forskning inom området, det är bara att söka på Pubmed)

Jag jobbar bla med kinesisk medicin och funktionsmedicin och vet att det finns många sätt att hela sig, jag har gjort det själv, utan läkemedel. Ett bra sätt alla kan göra själva, är att jorda sig. Det finns folkslag som inte tillåter sina barn att gå i skor då de är väl medvetna om att jorda sig är viktigt.

Att jorda sig (grounding, earthing), då går du barfota utomhus, eller du sitter på marken, en sten eller en stol och har dina fötter i gräset, på stenen, i vattnet, sanden eller jorden, du ska alltså ha hudkontakt med jorden. Du behöver inte gå omkring, det räcker att du sitter/ligger stilla. Du kan också bada, hav eller sjö dock inte badkar. Tyvärr sätter dina skor, framför allt gympaskor, stopp för den läkande kraften, det är barfota som gäller men även hela kroppen, helst 30-40 minuter.

Effekter av att jorda sig:

Jordens läkande kraft/energi är obegränsad energi i form av fria elektroner, du ”absorberar” dessa elektroner när du är i kontakt med jorden. Gör du detta så ofta som möjligt hjälper du kroppen att läka sig själv, visst är det fantastiskt!?

För mig i sommar är fokus på att jorda mig, hur är det med dig?

Relaterade Artiklar

Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *