Jordgubbar, Lime och Basilika

Tre av mina favoriter gifter sig magnifikt!

Det är Jordgubbar, Lime och Basilika. Min favorit är att blanda dessa tre ingredienser och toppa med kokosgrädde. Mums! Skiva gubbarna, hacka basilikan, pressa limesaften över och blanda sakta. Toppa med kokosgrädde och kanske riv lite zest av limen ovanpå. Bäst blir det när blandningen får stå ett par timmar så safterna kommer fram.

Vill du ha jordgubbssylt (eller annan bärsylt) lägger du bär i kastrull med chiafrön och lite vatten. Rör om och du har din sylt utan tillsatser!

Jordgubbar, blåbär, lingon och björnbär, ja alla bär är supermat men det visste du säkert. Naturligt söta och saftiga bär har låg sockerhalt och höga näringsämnen och de är bland de bästa matvarorna du kan äta. Deras underbara färger betyder att de är fulla av antioxidanter, inklusive flavonoider och stort antal antioxidanter med många vitaminer. Bärens antioxidantinnehåll ger både hjärt-skyddande och anti-cancer effekter, de minskar blodtrycket, inflammation och stimulerar kroppens egna antioxidant enzymer. Bär är utmärkt mat för hjärnan och förbättrar både koordinering och minne.

Ps. Tänk på att gubbarna (och ex potatis som besprutas minst 7 ggr/säsong) tillhör de mest besprutade vi kan äta. För att bekämpa svampangrepp finns 21 olika preparat, 13 olika insektsmedel, 17 preparat mot kvalster och 14 olika växtgifter mot ogräs. Välj hellre att köpa ECO!

Har du provat?

Relaterade Artiklar

Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *