SMASKOLOGISKT!

När jag luktar på det är det svårt att fatta att detta är något av det godaste jag haft i min matlagning. Jag använder den flitigt i nästan allt jag lagar. I grytor, i såser, i marinader. SMASKOLOGISKT så det bara stänker om det! Du vet det där djupet som man vill ha i en gryta, det får du med denna fond. Fonden heter Ciona Umami & är utan tillsatser. HELT ren!!

Den är gjord på sjöpung som lever på att filtrera ut plankton ur havet, som i sin tur växer till när kväve och fosfor övergöder våra hav. Med sjöpung motverkar våra hav av övergödning. Ju mer som odlas, desto bättre är det för havet alltså. Sjöpungsproteinet har dessutom världens lägsta koldioxidavtryck. Tack för det!

Denna smaksättare kommer med unika smakförhöjande egenskaper. Fonden luktar svagt av hav och saffran, men smakar salt med en varm eftersmak. Den är som en bra fisksås, men utan fisksmaken. Det är en koncentrerad fond med hög sälta och massor av umami, som brukar kallas för den femte grundsmaken, samt kokumi, ett ord som beskriver en snarlik smakeffekt.

Och här kommer ännu ett plus. Här hittar du JOD!

Som du kanske vet är alger fullt av ämnet JOD som vi alla behöver, tyvärr lider många i Sverige av jodbrist som kan innebära en hel del konsekvenser. Våra celler behöver jod för att fungera optimalt och spelar en viktig roll i vårt immunsystem. Idag behöver vi mer än någonsin höja immunsystemet så vi håller oss friska.

Du hittar de rikaste källorna för jod i alger, fisk och skaldjur.

Relaterade Artiklar

Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *