Stirfry, enkelt och gott!

En väldigt god och enkel middag är Stirfry som kommer från Kina. Min son är en fantastisk kock och lagar väldigt god mat och Stirfry är en av hans favoriter. Det finns många sätt att göra den på, den är lite som svenska pyttipanna? Den går snabbt att tillaga, speciellt om du har kokat ris i ditt kylskåp.

Så här gör jag efter att jag tittat på sonen hur han gör:

 • Stek 1-2 gula lökar i ghee eller kokosfett
 • Hacka och stek grönsaker. I denna har jag 1 squash, 1 bit vitkål, 1 röd paprika, en skalad (med potatisskalaren) morot.
 • 2 vitlökar
 • Havssalt, peppar
 • 1 grön chili o 1 röd chili (yes, lite hetta är gott)
 • 1 tsk MISO
 • Lite Quinoa (fullvärdigt protein)
 • Rött, svart ris eller som i detta fall råris (med massa vitaminer/mineraler. Vitt ris har inga fördelar alls)
 • En skvätt Sjöpung (fantastisk buljong gjord på alg = JOD)
 • 1 fryst egenkokt buljong (kan uteslutas, protein)
 • En skvätt vatten
 • En skvätt Tamarin (glutenfri soya)

Jag har gröna blad som innehåller massa vitaminer o mineraler. Häller på Sesamolja när allt är klart då den inte tål värme. Du kan ha ex kyckling, tofu eller Tempeh till om du vill. Detta är produkter jag alltid har hemma så jag snabbt kan slänga ihop denna goda rätt. Nästan alla – dagar – i – veckangod!

Följ mig gärna på Instagram där jag heter Tellusabouthealth

Relaterade Artiklar

Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *