TRÖTT, LÅG ENERGI, UTMATTAD?

Det kan vara din sköldkörtel som inte gör sitt jobb

Jag träffar många som har låg energi, är trötta, utmattade, har hjärndimma, migrän, sover dåligt, fryser, tappar hår och är deprimerade och andra symptom. Jag har träffat de som lång tid har trott att de har psykiska besvär men när jag tittar närmare ser jag att det är sköldkörteln som inte gör sitt jobb. Det är runt 500 000 personer i Sverige som har någon form av problem med sin sköldkörtel. Jag skulle tro att det är en låg siffra.

Det finns några sjukdomar man kan ha i sin sköldkörtel. Det flesta och som jag skriver om ovan har Hypotyreos (Hypo) men man kan också ha något som kallas Hypertyreos, Struma eller Dystyreos, (Hashimotos, Graves).

Har man stressat länge och har bland annat näringsbrister och binjurarna har jobbat på högtryck tar till slut sköldkörteln stryk. Det kommer inte spela någon roll hur mycket du sover, du kommer ändå känna dig trött. Man behöver här stötta sköldkörteln och celler med bland annat näring som magnesium, vitamin C, Q10. Man behöver dessutom titta på tarmen och läka den då tarmen och sköldkörteln hänger ihop.

När kan det vara bra att ta blodprover på din sköldkörtel?

Du känner dig trött, du har stressat länge, du har svårt att bli gravid, din mens har uteblivit, du har hjärndimma, du sover och vaknar trött.

 När du tar blodprover på sköldkörteln ber du om dessa prover: TSH, T4 fritt, T3 fritt, Anti-TPO, TRAK för att få en HEL bild av sköldkörteln.

Vad kan du göra för att stötta din sköldkörtel vid HYPO?

  • Ta bra vitamin D-vitamin och vara i solen så mycket som möjligt
  • Äta flera mindre måltider under dagen, anti-inflammatorisk mat och tugga noga
  • Ät bra fetter som EKO kokosfett (med smak), Ghee, MCT olja
  • Ta bort plast & Teflon (toxiner) i ditt hem och använd hellre träredskap
  • Träna yoga kombinerat med intervallträning (ej hård träning)

Jodå, det går att få en sköldkörtel och binjurar som gör sitt jobb. Jag har själv varit där. Att ta sig uppför en liten knalle var som att bestiga berg. Inte ett utan flera berg. Benen var så tunga och att sätta ett ben framför det andra kostade på. Helt otroligt, och jag fattade inget. Men det löste sig! Nu springer jag uppför knallar och berg.

Relaterade Artiklar

Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *