Vad du själv kan göra för att minska risken att få Corona

Hur du höjer ditt immunförsvar som bekämpar virus

Det finns magiska saker som bekämpar virus i våra kroppar: näring, antioxidanter och annat. Var hittar vi dessa någonstans?

Vi får dem från grönsaker och frukt. Bladgröna grönsaker, färgglada grönsaker och frukter är proppfulla med näringsämnen och antioxidanter som skyddar våra celler från det som bryter ner dem, inklusive bakterier, virus och toxiner som kan gynna cellskador och åldrande.

Vid virus är det viktigt att stärka insidan, ditt inre system, ditt immunförsvar

Det mest effektiva sättet att skydda mot coronavirus och alla andra virus- eller bakterieattacker är att bygga ett kraftigt immunsystem och en frisk tarm. Det innebär att vi äter både näringsämnen och fiber från växtriket. Fiber är det som matar vår friska tarmflora och ökar vårt immunsystem.

Vi får inte dessa magiska saker som skyddar oss och vårt immunförsvar från kött, ägg, mejeri eller fisk, dessa livsmedel har dem inte.

Visst, tvätta händerna före och efter allt (när du reser, äter, och rör vid något), det är självklart, men vad mer kan man göra?

Vad ska du tänka på

 • Sömn
  Sov dina 8 timmar. Sömn hjälper dig att bygga upp din kropp och ditt immunförsvar och sömnbrist ger dig ett sämre försvar mot bakterier och virus.
 • Vila
  Vila är viktigt. Försök att inte stressa. Ta promenader, vistas ute i skogen. Utför Mindfullness och djupandas. Det hjälper ditt immunförsvar att växa.
 • Vatten & gröna juicer
  Drick mer vatten, minst 8 glas varje dag. Det hjälper dig att hålla dig frisk så du inte blir uttorkad. Drick gärna gröna juicer som hjälper ditt immunförsvar att växa.
 • Växtbaserad kost
  Ät mer frukt och grönt. Dessa livsmedel innehåller massvis med antioxidanter och näring som hjälper ditt immunförsvar. Ät dem gärna råa.
  Ät mycket vitlök som höjer ditt immunförsvar. Använd vitlöken rå i dina sallader.
 • Medicinala svampar
  Ät mer medicinala svampar som Shitake, Reishi, Chaga, Lions Mane, Maitake, Cordyceps. De är en stor källa till vitaminer, antioxidanter, vitaminer och annat som höjer ditt immunförsvar. De finns att köpa i pulverform.
 • Vitaminer och mineraler
  Vitaminer och mineraler bidrar till immunsystemets normala funktion. Det är bland annat vitamin A, C och D, zink, Lysin och selen. Det är vanligt med brist på vitamin D, järn, magnesium, kalium, zink och koppar hos många men mest bland äldre.
 • Probiotika för din tarmflora
  Ta probiotika som hjälper dig att bygga ett hälsosamt immunförsvar i din tarm. 85 procent av ditt immunförsvar sitter i din tarm. Något som hjälper dina goda bakterier, som vi vill ha mycket av är: surkål, Kimchi, Kumbucha bland annat.
 • Kärlek
  Umgås med kärleksfulla människor
 • Rör på dig
  Rör på dig mer. Promenera i skogen. Du kan också träna hemma. Det finns bra klipp på Youtube.
 • Eteriska oljor
  Tillsätt eteriska oljor som hjälper till att eliminera virus och bakterier som oregano, timjan, pepparmynta och kryddnejlikor, eukalyptus, grapefrukt, Ceylonkanel, Tea tree, Citrongräs, Frankincense, Immortal Immune
 • Örter
  Ös på med örter som Oregano, Timjan, Koriander, Basilika, Rosmarin. Citronmeliss och lakritsrot är också bra mot virus.
 • Solen
  Nu är våren snart här, gå ut i solen så mycket du kan så du får i dig vitamin D som hjälper dig att hålla dig frisk.
 • Sluta röka
  Nu är tiden inne att sluta röka om du inte gjort det tidigare. Rökning ger dig sämre immunförsvar och inte alls bra för dina lungor bland annat.
 • Undvik alkohol
  Alkohol minskar ditt immunförsvar och virus har lättare att få fäste.
 • Rädsla och oro
  Fokuserar vi på rädsla och oro sänker det immunförsvaret och motverkar syftet. Informera dig och gör intelligenta val för att minimera skada. Försök mer vara i nuet, här och nu, och fokusera på vad kan du göra för att hålla dig frisk.
 • Bas vitamintillskott
  Thorne har ett bra bastillskott, Basic nutritions. Thorne har även bra vitaminer och mineraler.

Relaterade Artiklar

Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *